Boken finns på Adlibris

04.01.2019

Jag sitter fortfarande och väntar på att få hålla i den, min bok. Ännu har jag inte sett den i sin färdiga form. Första kapitlet finns att läsa på nätet, öppet för alla att se utan att jag ens hade något att säga till om. Det är pirrigt ända ut i tårna. Jag har släppt den fri. Boken och baksidestexten finns på alla internetbokhandlares sidor. Ännu går den inte att beställa, bara att bevaka, på vissa sidor finns det datum, det är mer än vad jag vet. Jag har inte fått något definitivt releasedatum ännu. Jag längtar och våndas på samma gång. Jag har arbetat så länge med det här projektet.
Men för mig har Sofie och Richard vuxit, gått vidare långt från där Homo maior slutar. Jag är med dem på deras resa, inne i en intensiv skrivperiod nu när ingenting annat än jag själv står i vägen för mig skrivtid. Stundtals vet jag inte själv hur det ska gå, men så tänker jag att de kan lita på mig. Jag kommer att leda dem på precis den väg de är ämnade att gå. 
Att skriva deras historia är att vara deras Gud. Ha ha, Sofie är uttalat ateist, tänk så fel hon har, i just hennes fall i alla fall. 
Hur som helst är det fantastiskt roligt att veta att Homo maior snart är här. Jag längtar efter den. Och snart är jag så färdig med Homo chimera som jag kan bli på egen hand. Redigeringen av den har gått så långsamt under hösten. Jag har skrivit om och skrivit till och ändrat. Nu börjar det likna en bok och jag börjar längta efter att ge den till testläsare. 
Boksläpp, testläsare till uppföljaren och massor med skrivtid. Det här året kunde inte börjat bättre. Dessutom ska jag gå på revypremiär imorgon med min älskade make på scenen. Jag räknar med att bli road upp över öronen, för inte nog med att jag får se honom på scenen, han har också skrivit flera av numren som är med.