Boksläpp och tv-intervju

08.02.2019

Det har hunnit gå hela två veckor sedan vi hade en fantastisk releasefest för Homo maior med endast inbjudna gäster. Vilken dröm. Jag kan känna att jag njuter av alltihop. Det händer nu och jag drar i mig av allt som jag får uppleva. Känner hur fint det är och sparar minnen. 
För mig, som så ofta och gärna väljer att vara ensam krävs det en del energi att vara bland så många människor. Det betyder inte att jag inte älskar det. Men det kostar energi och jag måste ge mig själv tid att fylla på igen. 
Som tur är fungerar skrivandet alldeles utmärkt som energipåfyllare för mig. Jag har ägnat den mesta av de här veckorna åt att skriva och redigera manuset till Homo Chimera. Det är klart, redo för att testa sina vingar. 
Men så igår ringde de från svt lokala nyheter och ville göra ett reportage! Självklart ställer jag upp. 
Det blev en spännande förmiddag. I en och en halv timme ställde reportern frågor och filmade i alla möjliga vinklar. Vi blev insläppta i Alfred Nobels laboratorium på Björkborn i Karlskoga och det var faktiskt en perfekt miljö. I Sofies värld är labben en aning mer sofistikerade, men allt började med just sådan kemi-forskning, sådär en hundra år innan de uppfann PCR-tekniken och DNA-forskningen kunde ta ett skutt framåt. Jag vet att jag gick där som liten och kollade och undrade och faktiskt började fantisera, redan då. Tänk om. 
Jag fick hoppa ut ur min introverta existens och prata på. Reflektera om allt möjligt, om boken såklart men också mycket om varför jag skriver, hur jag kunde säga upp mig från ett bra jobb för att göra tillvaron osäker, var jag får mina idéer ifrån och så vidare. Till slut, efter att hjärtat förstått att det var onödigt att hamra på i 180, började jag faktiskt gilla läget. Inget kan bli fel, så länge jag förblir mig själv. 
Okej, jag kanske inte är bekväm med att kolla på klippen. Men jag erkänner att jag njöt av att få fundera på svaren till alla frågorna. Jag är så glad och tacksam för att jag får uppleva allt det här. Alldeles oavsett vad det blir av det. 
imorgon ska jag officiellt släppa boken på bokhandeln i Karlskoga. Boksignering och lite mingel står på schemat. Kram på er.